17 Jun 2011

Siti Nurhaliza Sudah Masuk Askar Wataniah


Sebelum ini yang mengatakan Dato Siti Nurhaliza akan menyertai wataniah, kini beliau sudahpun mengotakannya setelah menghantar borang penyertaan dan menerima seragam anggota berkenaan. Tetapi yang bagusnya, bukan Dato Siti sahaja, beberapa selebriti lain juga menyertai badan tersebut diantaranya Shaheizy Sam, Intan Ladyana, David Teo, Ana Raffali dan Aizat. Menurut Dato Siti beliau pernah terlibat dalam latihan lasak ketenteraan untuk sebuah program. Jadi harap Dato Siti dapat menyesuaikan diri hidup di dalam alam tentera ya.
Lain pula dengan pelakon popular 2010 ni, Shaheizy Sam. Katanya, menyertai askar wataniah adalah bagi menunaikan cita-cita arwah ayahnya kerana sebelum ini ayahnya memang menggalakkan dia menyertai bidang berkenaan sementara boleh mempelajari lebih banyak ilmu ketenteraan yang sememangnya  menyeronokkan.
Tahniah untuk semua selebriti yang menyertai anggota wataniah, mereka memang patut dipuji kerana mungkin dengan cara ini lebih ramai lagi rakyat malaysia berminat untuk menyertai wataniah.

0 comments:

Catat Ulasan