22 Disember 2010

Strawberry di Genting Highland

Selama ini yang aku tahu dan popularnya buah strawberry ni kat Cameron Highland. Dan setiap kali aku pegi ke Cameron H.land tempat yang mesti aku pegi ialah kebun strawberry. Lagipun kat sana dah melambak kebun strawberry ni.
Tapi semasa aku turun dari Genting H.land hari tu, aku terpandang signboard 'Strawberry Farm'. So aku singgah le sekejap..

Pokok & buah strawberry, eemm... geramnya..



Antara produk kopi & teh berperisa strawberry berjenama Genting


Bergambar di pintu masuk ladang strawberry


Di dalam ladang strawberry

Strawberry di sini tak jauh bezanya dengan di Cameron, rasanyapun sedap jugak. Tapi harganya jauh lebih mahal dari di Cameron.









7 comments:

Cahaya Kehidupan berkata...

owh ,tak sangka kat genting pun ada strawberry farm...hehe

Fieza79 berkata...

oohh ade rupa nya stroberi kat genting...!

kekelip berkata...

ade ek strawberry dkt genting. xtaw plak..haha~

rATu kEBaYA berkata...

rupanya kat Genting pun ada s'beri ni ye.. harga pun lagi mahal pulak tu dari Cameron...

Alyssa Villamor berkata...

pnh g gak! mse tu siap curi2 makan strawberi skali :P

ADfeez berkata...

terliuq tgk stroberi tu... hehe :D

Tanpa Nama berkata...

Peh..mana ada tempat lain lagi kalau nak makan strawbery sedap ni. Kalau ke CH lagi janga lupa cek tempat lagi kool.. Galeri Aromaterapi Kulat Nano di Taman Royal Lily, Tanah Rata. Cek link ke laman di www.deegate.com

Din

Catat Ulasan