24 Jun 2010

Pulau Perhentian - Terengganu




Ini jeti Besut Terengganu, kecil sahaja tapi.. ok le. Sangkaan aku meleset sebab aku ingat naik feri macam P.Tioman atau P.Langkawi atau P.Pangkor tapi hanya naik speed boat sahaja. Takut jugak aku pada mulanya, maklumlah mengharungi laut dalam. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 45 minit.
Jeti Kuala Besut
Jeti di Pulau Perhentian


Coral View Island Resort tempat penginapan


Bilik-bilik di Resort


Ready untuk ke snookling trip di P. Perhentian, P. Redang dan P. Lang Tengah. Habis semua pulau aku 
pergi.




Bila ke pulau, inilah aktiviti yang menjadi wajib. Kalau tak rugi. Tengok ikan dan coral, memang cantik...


Lepak jap kat Laguna Resort kat Pulau Redang


Tersandar ! Keletihan.. snookling dari pagi sampai petang baru balik.






Menunggu matahari terbit....

Memang seronak, terasa nak pergi lagi. Melihat laut, airnya yang jernih, ikan yang pelbagai jenis, keindahan coral yang boleh disentuh, apa lagi ye... kira best le...





7 comments:

Cik Ubi berkata...

bestnye..kos die bape ek lau nk pg solo?..

Joe berkata...

Pakage kat sana je seorang RM500 ++ all included.

ASSOYFINGER67 berkata...

Tahniah...kao berjaya sampai ke tempat yg sememangnya cantik dan indah....kejayaan pada diri kao dapat melihat ciptaanNYA.....

awEEN berkata...

ohoo...mcm nak pergi je..ni sem last kt ganu..klu xde aral mcm nak jln2 ke pulau la rsenye..hehe...

Tanpa Nama berkata...

berapa harga tcket untuk perhentian untuk general boat biasa yer?bkn yg speed boat

Jelitalicious>:> berkata...

Salam bro ... sy pun nk g pulau ni .. leh tak advice skit .. pakage ape yg bro ambik tu .. sy pun budget dlm rm 500 sorang .. mtk guide ye

Joe berkata...

Jelitalicious, biasanya nak ke p.perhentian kena ambil pakage dari agen-agen yg ada kat jeti k. besut. Harga pakage bergantung pd resort yg kita pilih. Dulu saya ambil full pakage, senang! harga lebih kurang bajet anda. Agennya, D' Island resort 0148081635, kalau nak boking awal. slmt bercuti....

Catat Ulasan